4/23/2017

What I eat in a day-VEGAN | april/2017

Hi everyone, this is the first post on our blog so we hope you will like it. :)
Today I prepared for you a post "What I eat in a day". Almost half a year ago I decided to change my diet and lifestyle and I started eating only plant based- vegan food. I try to eat food with enough vitamines, even though I'm only a human, too and sometimes I sin with something not that highly nutritious (vegans can eat many dainties, too, of course :D).


Ahoj všetci, toto je náš prvý post na našom blogu tak dúfame, že sa vám bude páčiť. :)
Dnes som si pre vás prichystala článok "What I eat in a day'' (''Čo som dnes jedla''). Pred necelým pol rokom som sa rozhodla zmeniť svoju stravu a celkovo životný štýl a začala som jesť len čisto rastlinnú-veganskú stravu. Snažím sa, aby môj jedálniček obsahoval jedlá s dostatkom vitamínov, aj keď aj ja som len človek a občas zhreším niečím nie až tak nutrične bohatým (samozrejme aj my vegáni môžme rôzne maškrty :D ).


For breakfast I ate my favorite oatmeal, which I eat almost every morning, because it's a very simple and quick recipe what is perfect for me when I don't have much time in the morning. Oats are very healthy and ideal start of every day. They are very filling, so after breakfast, sometimes I stay full till lunchtime without feeling hunger, what is amazing for me as a food lover. It's so easy that anyone can do it, just pour plant milk on oats and chia seeds in a pot, mix it and while it's cooking, add shredded coconut. On the top you can put whatever you want. Nuts, fruits, seeds... Of course, as soon as I wake up, I drink half a liter of lemon water, which I prepare the night before so I have it by hand in the morning.


Na raňajky som si dala moju obľúbenú ovsenú kašu, ktorú jedávam skoro každé ráno, pretože je to veľmi jednoduchý a rýchly recept čo mne vyhovuje, keď ráno nemám veľa času. Ovsené vločky sú veľmi zdravé a sú ideálnym začiatkom každého dňa. Sú veľmi sýte, čiže po raňajkách vydržím niekedy až do obeda bez pocitu hladu, čo je pre mňa ako milovníka jedla úplne úžasné. Prípravu zvládne úplne každý, jednoducho vločky s chia semienkami zalejeme rastlinným mliekom, premiešame a pridáme počas varenia nastrúhaný kokos. Navrch ovsenej kaše si už môžme dať úplne hocičo-od rôzneho druhu ovocia po oriešky, či semienka. Samozrejme, vždy ako vstanem, vypijem pol litra citrónovej vody, ktorú si prichystám už večer aby som ju mala ráno hneď po ruke. 




For lunch I prepared this amazing recipe, again easy to make. I put 3-colored pasta (you can use any kind you want) into a pot and while it was cooking, I took a pan and roasted a white tofu on olive oil for 3 minutes. Then I added a zucchini, red beans, 2 cloves of garlic, 2 teaspoons of sesame seads and seasoned it with thyme and some grill seasoning. I mixed the vegetables with the pasta and this amazing lunch was done!

Na obed som si dnes pripravila úžasný recept a opäť nenáročný na prípravu. Do horúcej vody som dala  variť trojfarebné cestoviny (môžte použiť hocijaké iné) a počas toho som si dala rozohriať na panvicu olivový olej na ktorom som asi 3 minúty opražila biele tofu. Následne som pridala nakrájanú cuketu, cherry paradajky, zelenú papriku, červené fazule, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky sezamového semena  a nakoniec tymián a grilovacie korenie podľa chuti. Zeleninu som zmiešala s cestovinami a vznikol tento parádny obed!


I wasn't very hungry after my lunch, so for snack I only had two bananas and a handful of nuts.

Dnes som nebola po mojom obede moc hladná tak som si dala na olovrant len dva banány a hrsť orechov.

As for dinner, I don't always have something cooked, but today I was feeling like having my favorite pizza, as I hadn't had it for a long time. I made the pastry just from 250g of spelt flour, which I mixed with one half of a yeast in a glass of lukewarm water  (I was adding water little by little, so the pastry wasn't too dry or too watery). I let it be for a half an hour, then I shaped it to a cricle, spread with ketchup, seasoned with provensal seasoning and on the top I put some vegetables I like. I baked that for 20 minuts in oven heated to 180°C.

Čo sa týka večere tak nie vždy mám niečo varené, ale dnes som mala chuť na moju obľúbenú pizzu, keďže som ju už dlho nemala. Cesto som spravila len z 250g špaldovej múky, ktorú som zmiešala z polkou kvasníc v pohári vlažnej vody (vodu pridávam postupne, aby mi vzniklo cesto ktoré nie je ani moc suché ani moc vodnaté). Cesto som nechala pol hodinku odstáť, potom som ho vytvarovala do kruhu, potrela kečupom, posypala provensálskymi bylinkami a navrch som poukladala zeleninu, akú mám rada. Piekla som ju 20 minút na 180 stupňoch.


So as you can see, making vegan food doesn't take a lot of money or time. In our times, supermarkets offer various vegan sections where you can find  bunch of healthy plant based food, but also many  vegan dainties. Since I became a vegan, I've discovered large amount of food I had't known and cooking became my hobby.

Takže ako vidíte, vytvoriť vegánske recepty nieje časovo ani finančne náročné. V dnešnej dobe supermarkety ponúkajú rôzne vegánske sekcie kde môžte nájsť desiatky zdravých rastlinných jedál, ale taktiež vegánske maškrty, ktorých je neúrekom. Odkedy som sa začala stravovať vegánsky, objavila som množstvo jedál, o ktorých som dovtedy ani nepočula a varenie sa stalo mojím koníčkom.

I hope you inspired a bit and maybe you will try one of the meals!

Dúfam, že ste sa trocha inšpirovali a možno jedno z jedál vyskúšate aj vy!

                                                                                                              xx, Michelle








2 comments:

  1. Obdivuji tě, že jsi zvládla přejít na rostlinnou stravu a jídla vypadají opravdu chutně, určitě je někdy vyzkouším!:-)
    Rozka's my name

    ReplyDelete